Kotlety jaglane
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 szklanki pestek słonecznika
2 średnie cebule
bazylia
pieprz ziołowy
sól
olej
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka sezamu
Słonecznik zalać wrzącą wodą, odstawić na 30 min. Cebulę zeszklić, zemleć ją z kaszą i odcedzonym słonecznikiem. Doprawić solą, bazylią i pieprzem ziołowym. Formować kotlety, obtaczać w mące połączonej z sezamem, smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron.
Z tej ilości wychodzi ok. 10 kotletów, są bardzo smaczne i chrupiące.
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 szklanki pestek słonecznika
2 średnie cebule
bazylia
pieprz ziołowy
sól
olej
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka sezamu
Słonecznik zalać wrzącą wodą, odstawić na 30 min. Cebulę zeszklić, zemleć ją z kaszą i odcedzonym słonecznikiem. Doprawić solą, bazylią i pieprzem ziołowym. Formować kotlety, obtaczać w mące połączonej z sezamem, smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron.
Z tej ilości wychodzi ok. 10 kotletów, są bardzo smaczne i chrupiące.