- Lut 13, 2006
- 201
- 0
- 0
Znalezione na forum kulinarnym Gazety Wyborczej. Wypróbowane i z czystym sumieniem polecane. Robi się naprawdę błyskawicznie, z talerza znikają jeszcze szybciej...
Składniki:
- 27 dag maki
- 25 dag masła
- 5 łyżek gestej śmietany
- 1 żółtko
- 1 białko do posmarowania, cukier kryształ do posypania
Wszystkie składniki zagnieść i rozwałkować, wykrajać niezbyt cienkie
ciasteczka. Posmarowac białkiem i posypać cukrem (mocno, bo w składnikach
ciasteczek nie ma przeciez cukru). Piec na blaszce wysmarowanej margaryną i
posypanej kaszą manną około 17 - 20 minut, w temp. 175 stopni, aż będą lekko
zarumienione.
Piekłam na papierze i wyszły znakomicie.
Są PYYYYYYSZNE.
Składniki:
- 27 dag maki
- 25 dag masła
- 5 łyżek gestej śmietany
- 1 żółtko
- 1 białko do posmarowania, cukier kryształ do posypania
Wszystkie składniki zagnieść i rozwałkować, wykrajać niezbyt cienkie
ciasteczka. Posmarowac białkiem i posypać cukrem (mocno, bo w składnikach
ciasteczek nie ma przeciez cukru). Piec na blaszce wysmarowanej margaryną i
posypanej kaszą manną około 17 - 20 minut, w temp. 175 stopni, aż będą lekko
zarumienione.
Piekłam na papierze i wyszły znakomicie.
Są PYYYYYYSZNE.