- Lis 27, 2004
- 3,568
- 0
- 0
Tagliolini al salmone
Tagliolini to to samo co tagliatelle, czyli makaron jajeczny, ale wąziutki, takie cienkie wstążeczki na 3 mm.
Proporcje na 2 osoby:
200 g tagliolini (we Włoszech są albo paczkowane, albo świeże, a najlepiej świeże domowej roboty)
150 ml śmietanki
łyżka koncentratu pomodorowego z tubki
150 g świeżego łososia (ale może być też wędzony)
sól, pieprz
siekany szczypiorek do posypania
Ugotować tagliolini. Jak świeże, to dosłownie 2-3 minuty się gotują.
Zagotować śmietankę z koncentratem, włożyć do niej kawałeczki łososia, jeszcze chwilkę podgrzać, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z tagliolini, posypać na talerzach szczypiorkiem.
MzM
Tagliolini to to samo co tagliatelle, czyli makaron jajeczny, ale wąziutki, takie cienkie wstążeczki na 3 mm.
Proporcje na 2 osoby:
200 g tagliolini (we Włoszech są albo paczkowane, albo świeże, a najlepiej świeże domowej roboty)
150 ml śmietanki
łyżka koncentratu pomodorowego z tubki
150 g świeżego łososia (ale może być też wędzony)
sól, pieprz
siekany szczypiorek do posypania
Ugotować tagliolini. Jak świeże, to dosłownie 2-3 minuty się gotują.
Zagotować śmietankę z koncentratem, włożyć do niej kawałeczki łososia, jeszcze chwilkę podgrzać, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z tagliolini, posypać na talerzach szczypiorkiem.
MzM