MEKSYKANIN

edyta4

Member
Gru 22, 2007
728
0
0
MEKSYKANIN.

Ciasto biszkoptowe:
3 jajka,
0,5 szkl cukru,
0,5 szkl mąki,
1 łyżka kakao,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Upiec biszkopt.

Krem:
6 jajek,
6 łyżek cukru,
cukier waniliowy.
Białka ubić na pianę z cukrem, dodać żółtka, ubić na parze, wsypać cukier waniliowy.
1 kostkę masła i 1 kostkę margaryny rozpuścić, wlać do ubitych jajek (nie gorące).
Dodać 4 łyżki kakao, 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie lub mleku. Na koniec dodać 50 gram spirytusu.
Rozpuścić w 1,5 szkl wrzątku czerwoną galaretkę. wystudzić, pokroićw kostkę, wymieszać z wiśniami z kompotu.

Warstwy:
ciasto biszkoptowe
galaretka z wiśniami
krem
polewa.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: