- Sty 25, 2008
- 79
- 0
- 0
Przygotować:
1. Filety śledziowe (ilośc w/g apetytu
)
2. Przyprawa korzenna do piernika
3. Gruszki i śliwki w occie (słodko - kwaśne, najlepiej własnej roboty)
4. Musztarda - ewentualnie (słodkawa, delikatna)
Filety wymoczyć w wodzie lub mleku (będą delikatniejsze), od miękkiej strony posmarować cieniutko musztardą (niekoniecznie), opruszyć przyprawą korzenną. Na każdym śledziku ułożyć po ćwiartce gruszki i śliwki,zwinąć, spiąć wykałaczką. Rolmopsiki ułożyć na salaterce, polać zalewą z gruszek i śliwek, zmieszaną pół na pół,wstawić na kilka godzin do lodówki. Zajadać ze smakiem
Dopuszczalne oblizywanie się do woli
1. Filety śledziowe (ilośc w/g apetytu
2. Przyprawa korzenna do piernika
3. Gruszki i śliwki w occie (słodko - kwaśne, najlepiej własnej roboty)
4. Musztarda - ewentualnie (słodkawa, delikatna)
Filety wymoczyć w wodzie lub mleku (będą delikatniejsze), od miękkiej strony posmarować cieniutko musztardą (niekoniecznie), opruszyć przyprawą korzenną. Na każdym śledziku ułożyć po ćwiartce gruszki i śliwki,zwinąć, spiąć wykałaczką. Rolmopsiki ułożyć na salaterce, polać zalewą z gruszek i śliwek, zmieszaną pół na pół,wstawić na kilka godzin do lodówki. Zajadać ze smakiem
Ostatnią edycję dokonał moderator: