Ryba po węgiersku*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Ryba po węgiersku

S4021084.JPG

filety ryby - naszej ulubionej
jajko
maka lub bułka tarta

cebula
papryka czerwona
2 pomidory

1 łyzeczka papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej - zależy, jak bardzo pikantnie lubimy
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
4 łyżki wody
ząbek czosnku
ocet
sól do smaku

olej

1. rybę panierujemy wg. własnego smaku - w jajku+ bułce lub mące, i smażymy.

2. w tym czasie w rondelku na oleju szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy paprykę czerwoną, pokrojoną w kostkę. Smażymy razem ok 3-5 min. Dodajemy łyżeczkę papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki papryki ostrej i 1/2 pieprzu ziołowego oraz sól do smaku. Mieszamy.
Dodajemy obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora oraz 4 łyżki wody. Wyciskamy ząbek czosnku i dusimy razem kilka minut.

3. usmażoną rybę podajemy wraz z warzywami.


Szybkie i pyszne!
lecker.gif


SMACZNEGO
mniam.gif
 

Załączniki

  • S4021084.JPG
    S4021084.JPG
    27.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: