Kapusta zasmażana z grzybami i cieciorką

aga-a

Member
Wrz 3, 2005
1,122
0
0
Pomysł na to danie podsunęła mi olcieek
jednak ja jak zwykle wprowadziłam swoje modyfikacje.


* 100 g grzybów suszonych
* pól puszki ciecierzycy
* 30dkg kapusty kiszonej
* łyżka masła
* łyżka mąki
* 3 plasterki szynki drobiowej pokrojone w ksotke
* cebula + masło do usmażenia
* pieprz, sos sojowo- grzybowy.

Wieczorem namoczyłam grzyby. Rano ugotowałam je z kapustą, dodałam pieprz, sos sojowy, cieciorke, szynke. Odstawiłam. W tym czasie usmażyłam drobno posiekaną cebulkę, dodałam masło, mąkę, zrobiłam zasmażkę. Następnie dodałam kapuste & Co.
Podałam z makaronem

Pycha, a jakie sycące
mniam.gif
 

Załączniki

  • IMGP2053.JPG
    IMGP2053.JPG
    554.9 KB · Wyświetleń: 0

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,874
173
63
Czyli zrobiłaś łazanki - tak się u mnie nazywa mieszanka makaronu z kapustą świeżą lub/i kiszoną i grzybami, ew. jakimś mięskiem - pycha ogólnie
icon_smile.gif