Gniocchi sezamowo-miodowe

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Gniocchi sezamowo-miodowe
mniam.gif


gniocchi.JPG

gniocchi
szczypior
miód wielokwatowy
sezam
ostra papryka

olej lub oliwa
odrobina masła
olej sezamowy

Gniocchi ugotować na pół miękko. (uważać, by się nie rozgotowały)

W rondelku rozgrzać masło z olejem, przesmażyć łyżkę ziaren sezamu. Dodać szczyptę papryki ostrej (do smaku).
Wsypać gniocchi, smażyć chwilę, mieszając.
Wlać łyżeczkę miodu wielokwiatowego i kilka kropelek oleju sezamowego, wymieszać. Zdjąć z gazu, dodać posiekany szczypior, wymieszać, od razu podawać posypane sezamem.
Smak powinien być miodowo-pikantny.

Podawać jako dodatek lub jako samodzielne danie, z surówką.

Bardzo polecam, SMACZNEGO
mniam.gif
 

Załączniki

  • gniocchi.JPG
    gniocchi.JPG
    84.8 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator: