- Cze 11, 2006
- 19,624
- 0
- 0
ja robilam w szklanej formie do tarty.
ciasto:
1,5 szklanki mąki
pół szklanki cukru pudru
pól kostki margaryny
1 jajko
szczypta soli
ugnieśc na kulę. zawinąć w folię i odstawić do lodówki na pół godziny. ja zapomniałam a i tak się udało
formę wysmarowac tłuszczem, wyłożyć ciastem, podpiec w piekarniku (200 stopni przez kwadrans)
nadzienie:
1 budyń (proszek) waniliowy (z cukrem)
250 g twarogu śmietankowego
3/4 szklanki cukru pudru
szklanka śmietany 30% (z braku laku dałam 18%)
2 jajka
śliwki węgierki bez pestek (wg przepisu 300 gram, ja dalam na oko)
składniki na nadzienie zmiksować. bez śliwek oczywiscie. wyłożyć na podpieczony spód. poupychać śliwek wg uznania i możliwosci
piec jeszcze około 30-35 minut
smacznego
zdjecia jutro
ciasto:
1,5 szklanki mąki
pół szklanki cukru pudru
pól kostki margaryny
1 jajko
szczypta soli
ugnieśc na kulę. zawinąć w folię i odstawić do lodówki na pół godziny. ja zapomniałam a i tak się udało
formę wysmarowac tłuszczem, wyłożyć ciastem, podpiec w piekarniku (200 stopni przez kwadrans)
nadzienie:
1 budyń (proszek) waniliowy (z cukrem)
250 g twarogu śmietankowego
3/4 szklanki cukru pudru
szklanka śmietany 30% (z braku laku dałam 18%)
2 jajka
śliwki węgierki bez pestek (wg przepisu 300 gram, ja dalam na oko)
składniki na nadzienie zmiksować. bez śliwek oczywiscie. wyłożyć na podpieczony spód. poupychać śliwek wg uznania i możliwosci
piec jeszcze około 30-35 minut
smacznego
zdjecia jutro