Mokra tarta śliwkowo-serowa

mysz

Member
Cze 11, 2006
19,624
0
0
ja robilam w szklanej formie do tarty.

ciasto:
1,5 szklanki mąki
pół szklanki cukru pudru
pól kostki margaryny
1 jajko
szczypta soli

ugnieśc na kulę. zawinąć w folię i odstawić do lodówki na pół godziny. ja zapomniałam a i tak się udało

formę wysmarowac tłuszczem, wyłożyć ciastem, podpiec w piekarniku (200 stopni przez kwadrans)

nadzienie:
1 budyń (proszek) waniliowy (z cukrem)
250 g twarogu śmietankowego
3/4 szklanki cukru pudru
szklanka śmietany 30% (z braku laku dałam 18%)
2 jajka
śliwki węgierki bez pestek (wg przepisu 300 gram, ja dalam na oko)

składniki na nadzienie zmiksować. bez śliwek oczywiscie. wyłożyć na podpieczony spód. poupychać śliwek wg uznania i możliwosci

piec jeszcze około 30-35 minut

smacznego

zdjecia jutro
 

Eklerek

Member
Mar 15, 2009
667
1
0
Po modyfikacji - tarteletki z jagodami.
icon_mrgreen.gif


tarteletkazjagodami.jpg