- Lut 24, 2008
- 210
- 0
- 0
SERNIK NA ZIMNO
ok. 0.70 kg twarogu (zmielony 2 razy)
4 zoltka
1 kostka margaryny
2 szkl.cukru
1/2 l mleka
1 opakowanie zelatyny
galaretki ( do srodka i na wierzch)
Do zmielonego sera dodac zoltka.Wyrobic mase.Mleko zagotowac i podzielic na pol.W jednej polowie rozpuscic zelatyne , a w drugiej margaryne i cukier.
Do sera dodac mleko z margaryna ,wyrobic , nastepnie wlac mleko z zelatyna.Na koniec delikatnie mieszajac dodac pokrojona w kostke galaretke.Wlac do formy,gdy sernik lekko stezeje wylac galaretke.
Do tego sernika uzylam serka smietankowego w wiaderkach,bodajze zielona laka.Do srodka dalam 3 galaretki rozpuszczone kazda w 1 szkl wody.Wylalam na talerz i po zastygnieciu pokroilam w kostke. Zanim gotowa mase z galaretkami wleje do formy czekam chwile az zacznie tezec.Srednica mojej formy 26 cm.
Sernik jest kremowy i pyszny
ok. 0.70 kg twarogu (zmielony 2 razy)
4 zoltka
1 kostka margaryny
2 szkl.cukru
1/2 l mleka
1 opakowanie zelatyny
galaretki ( do srodka i na wierzch)
Do zmielonego sera dodac zoltka.Wyrobic mase.Mleko zagotowac i podzielic na pol.W jednej polowie rozpuscic zelatyne , a w drugiej margaryne i cukier.
Do sera dodac mleko z margaryna ,wyrobic , nastepnie wlac mleko z zelatyna.Na koniec delikatnie mieszajac dodac pokrojona w kostke galaretke.Wlac do formy,gdy sernik lekko stezeje wylac galaretke.
Do tego sernika uzylam serka smietankowego w wiaderkach,bodajze zielona laka.Do srodka dalam 3 galaretki rozpuszczone kazda w 1 szkl wody.Wylalam na talerz i po zastygnieciu pokroilam w kostke. Zanim gotowa mase z galaretkami wleje do formy czekam chwile az zacznie tezec.Srednica mojej formy 26 cm.
Sernik jest kremowy i pyszny