Placki ziemniaczane

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Bedac nowicjuszem w bezglutenowych przepisach, wiekszoc potraw z uzyciem bezglutenowej maki smakuje mi jakos tak inaczej; tym bardziej zdziwilam sie ze te placki wyszly tak dobrze.
mniam.gif


Skladniki:

2 spore ziemniaki
1/8 szklanki skrobie kukurydzianej
sol. pieprz

Ziemniaki zetrzec, dodac skrobie, sol pieprz i siup na patelke.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sywla

Member
Sty 3, 2008
481
0
0
Paula ja dodałbym tu jeszcze zmiksowaną cebulę, jak do zwykłych placków się daje. Ona znacznie wzbogaci smak.
Muszę kiedyś wypróbować ten przepis.
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Nie jest konieczna, niektorzy cebuli nie lubia
icon_wink.gif


Pauli, widze ze bezglutenowe kucharzenie idzie Ci coraz lepiej!
icon_smile.gif
 

Pinkberry

Member
Lut 17, 2008
309
0
0
o fajne, do wypróbowania jak tylko będzie mi się chciało trzeć ziemniaki
fiesgrins.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Pinkberry, ja je przez malakser przepuszczam ( efekt tarcia na grubej lub drobnej tarce)
fiesgrins.gif
 

Pinkberry

Member
Lut 17, 2008
309
0
0
ja mam tylko 2 blendery i żaden tego nie pokroi niestety. A sokowirówka zrobi papkę.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Ręczne czy takie z wirującymi ostrzami? Bo można by w plastry a potem ciach-ciach blenderkiem
icon_mrgreen.gif
Ponadto donoszę, że jadłam kiedyś z takich zmielonych na papkę i były bardzo dobre
icon_smile.gif