- kilka plastrów wędzonego łososia
- opakowanie serka homogenizowanego
- cytryna
- koperek
- sól, pieprz
Łososia podzielić na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku. Na każdym położyć kleksa z serka. Posypać solą, pieprzem, skropić cytryną. Wierzch posypać posiekanym koperkiem, lub dla bardziej dekoracyjnego wyglądu - na każdym kleksie położyć gałązkę koperku.
Sposobów podania jest mnóstwo. Ja najbardziej lubię bez dodatków
, ale doskonałe są też do ziemniaków gotowanych w mundurkach ( wtedy z przekąski powstaje danie główne ) lub ciemnego pieczywa albo krakersów.
- opakowanie serka homogenizowanego
- cytryna
- koperek
- sól, pieprz
Łososia podzielić na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku. Na każdym położyć kleksa z serka. Posypać solą, pieprzem, skropić cytryną. Wierzch posypać posiekanym koperkiem, lub dla bardziej dekoracyjnego wyglądu - na każdym kleksie położyć gałązkę koperku.
Sposobów podania jest mnóstwo. Ja najbardziej lubię bez dodatków
Ostatnią edycję dokonał moderator: