IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Farsz mięsny do uszek i pasztecików., z mięsa, wykorzystanego jako bazy barszczu czerwonego
Krystyna9
post 28 Nov 2008, 20:30
Post #1


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 6.935
Dołączył: 7-June 07
Skąd: Starachowice
Użytkownik nr: 4.258



Składniki :

- mięso gotowane (tu:wołowina) pozostałe z barszczu czerwonego
- ugotowana włoszczyzna do bazy-rosołu
- 1 mała cebulka
- 1 łyżka smalcu
- sól
- pieprz (dużo)

Mięso mielimy razem z włoszczyzną. Cebulkę bardzo drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu do delikatnego zezłocenia. Do rondla z usmażoną cebulką dodajemy zmielone mięso z jarzynami. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Mieszając wszystko dokładnie, rondel cały czas trzymamy na małym ogniu. Mieszamy do bardzo dokładnego połączenia składników, aż cały farsz będzie ciepły. I już możemy robic paszteciki lub uszka
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 26th December 2014 - 06:51