Przepis z Burdy - Agencja Muza. Szybki w przyrządzeniu i bardzo prosty w wykonaniu.
Składniki
2 łyżki tartego chrzanu (może być osączony ze słoika, lecz nie śmietankowy)
2 jabłka
2 łyżki octu ( najlepiej białego winnego)
1 łyżka cukru
szczypta soli
ewentualnie 1/2 szklanki śmietanki kremówki
Jabłka obrać, zetrzeć na drobnej tarce i wymieszać z chrzanem, octem, cukrem i solą. Można już podawać, chociaż smaczniejszy jest wymieszany z ubitą śmietaną. Polecam tę ostatnią wersję. Smacznego.
Składniki
2 łyżki tartego chrzanu (może być osączony ze słoika, lecz nie śmietankowy)
2 jabłka
2 łyżki octu ( najlepiej białego winnego)
1 łyżka cukru
szczypta soli
ewentualnie 1/2 szklanki śmietanki kremówki
Jabłka obrać, zetrzeć na drobnej tarce i wymieszać z chrzanem, octem, cukrem i solą. Można już podawać, chociaż smaczniejszy jest wymieszany z ubitą śmietaną. Polecam tę ostatnią wersję. Smacznego.
Ostatnią edycję dokonał moderator: