Schabowe a’la pizza*

kasta79

Member
Sty 29, 2009
74
0
0
- schabowe drobiowe lub wieprzowe obtoczone w jajku i bułce
- pieczarki uduszone na oleju
- zupa cebulowe (1 zupa na 4 schabowe)
- mleko skondensowane nie słodkie
- ser żółty
Na obtoczone mięso poukładać pieczarki, posypać zupą cebulowa dość mocno i polać mlekiem. Zapiekać w piekarniku około 1 godziny. Pod koniec posypać żółtym serem.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasta79

Member
Sty 29, 2009
74
0
0
olasz @ 20 Feb 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=825818co to jest picca?
Przepis z taką nazwą dostałam i tak napisałam
icon_exclaim.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Oj dziewczynki
icon_mrgreen.gif
o pizze pewnie chodzi
icon_mrgreen.gif
 

MMae

Member
Sty 10, 2009
181
0
0
Ilona @ 20 Feb 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=825825Oj dziewczynki
icon_mrgreen.gif
o pizze pewnie chodzi
icon_mrgreen.gif
Rany, faktycznie
icon_eek.gif

Wygooglowałam sobie i znalazłam parę zdjęć pizzy i się zaczęłam zastanawiać czym się ta picca od pizzy właściwie różni. Nie wiem czemu czytałam to sobie "pikka"... dopiero jak to napisałaś to zjarzyłam, że to fonetyczny zapis pizzy
rofl.gif
icon_lol.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Pikka
rofl.gif

Dobre, dobre
icon_mrgreen.gif
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,772
26
48
icon_mrgreen.gif
znam kotlety ala pizza, pochodzace tak jak ilona sugeruje od ...pizzy,

bardzo je lubie, smakuja mi nie tylko na cieplo ale i na zimno, podstawa jest umazone bez panierki miesko,
klade je na blaszke lub do naczynia zaroodpornego i wrzucam na kazdy kotlet z osobna to co mam w lodowce, przewaznie zaczynam od cebuli, papryki, nieraz pokroje troche kielbaski, dodam ogorka lub pieczarki, pomidora itp.
gdy wszystko jest juz na kotlecie posypuje to serem i siup do piekarnika
icon_smile.gif


wydaje mi sie, ze kotlety te nosza nazwe pizzowych, poniewaz kotlet zastepuje ciasto pizzy a dodatki na nim sa tak samo dowolne jak na pizzy, to wszystko zapieczone z serkiem...mmmmm niebo w gebie, naprawde polecam, a w najblizszym czasie wyprobuje wersje kasty, bo brzmi naprawde ciekawie
mniam.gif


to danie ma jeszcze dwie zalety, wydaje mi sie, ze jest mm-owe, a poza tym jest dobre gna imprezkei, bo mozna je wczesniej przygotowac i wlaczyc piekarnik dopiero gdy nadejdzie odpowiednia pora
icon_smile.gif
 

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Mexicana, spróbuj następnym razem posmarować to mięso odrobiną koncentratu pomidorowego i posypac szczypta oregano
icon_smile.gif
wtedy 'pizzowość' jest wprost niezaprzeczalna
icon_wink.gif
no i oczywiście ser na wierzch obowiązkowo
icon_smile.gif
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,772
26
48
hmmm
gruebel_2.gif
z moja pamiecia juz nie jest niestety za dobrze
denknach.gif

paulinko, nie wiem czy twoj pomysl z przecierem nie byl juz w uzyciu czy po prostu tak logicznie pasuje do calosci, ze wydaje mi sie, ze caly czas tak robilam
dontknow.gif

chyba mam juz sks
roflmao_2.gif
rofl.gif

cry_1.gif