Polędwica wieprzowa z soczewicą i papryka*

Ciastkara

Member
Lut 2, 2009
340
0
0
Wczoraj taki przepis wymyśliłam,może nic specjalnego ale bardzo dobry.
Na 2 osoby.
Dwie średnie polędwiczki wieprzowe.
15 dag soczewicy zielonej
1 cebulka
1/2 papryki
1mała puszka przecieru pomidoorwego
sól, pieprz, papryka w proszku

Pokrojoną cebulkę i pokrojoną paprykę podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojone na kawałki polędwiczki wieprzowe.
posolić, popieprzyc i posypać papryką.
Chwilę podsmażyć.Dodać wypłukaną soczewicę,zalać bulionem lub wodą
tak aby przykryła mięso.Dusić aż mięso i soczewica będą miękkie.
Dodać przecier pomidorowy. Chwilke pogotować, aż bedzie gęste.
Mnie i mojej rodzince smakowało.
Oczywiście mozna dodac dowolne przyprawy.
 

Załączniki

  • soczewica.jpg
    soczewica.jpg
    187.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: