- Wrz 3, 2005
- 1,122
- 0
- 0
Dość ostre w smaku przez dodatek musztardy francuskiej
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami rzodkiewki
- jajka
- 2 różyczki brokuł na jajko
- łyżeczka musztardy francuskiej (na 2 jajka)
- garść kiełków rzodkiewki
- pieprz
Jajka ugotować. Obrać . Wydrążyć żółtka i włożyć je do miseczki.
Brokuły ugotować, najlepiej na parze by nie miały za dużo wody, dodać do żółtek, rozdziabdziać wszystko widelcem dodając musztardę i kiełki. Popieprzyć. Masą nadziewać białka. Ułożyć na talerzyku i posypać kiełkami rzodkiewki.
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami rzodkiewki
- jajka
- 2 różyczki brokuł na jajko
- łyżeczka musztardy francuskiej (na 2 jajka)
- garść kiełków rzodkiewki
- pieprz
Jajka ugotować. Obrać . Wydrążyć żółtka i włożyć je do miseczki.
Brokuły ugotować, najlepiej na parze by nie miały za dużo wody, dodać do żółtek, rozdziabdziać wszystko widelcem dodając musztardę i kiełki. Popieprzyć. Masą nadziewać białka. Ułożyć na talerzyku i posypać kiełkami rzodkiewki.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: