Jajka faszerowane brokułami i kiełkami rzodkiewki*

aga-a

Member
Wrz 3, 2005
1,122
0
0
Dość ostre w smaku przez dodatek musztardy francuskiej

Jajka faszerowane brokułami i kiełkami rzodkiewki
- jajka
- 2 różyczki brokuł na jajko
- łyżeczka musztardy francuskiej (na 2 jajka)
- garść kiełków rzodkiewki
- pieprz
Jajka ugotować. Obrać . Wydrążyć żółtka i włożyć je do miseczki.
Brokuły ugotować, najlepiej na parze by nie miały za dużo wody, dodać do żółtek, rozdziabdziać wszystko widelcem dodając musztardę i kiełki. Popieprzyć. Masą nadziewać białka. Ułożyć na talerzyku i posypać kiełkami rzodkiewki.
 

Załączniki

  • jajka_brokuly1.jpg
    jajka_brokuly1.jpg
    161.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Blood Sugar

Member
Lut 13, 2009
59
0
0
mmmmm.zrobie na pewno
icon_smile.gif
wyglada apetycznie