Carpaccio z jajek i ogórka*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
jajko_i_og_rek.JPG

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w plasterki. Ogórka obrać ze skóry, także pokroić. Jajka i ogórka ułożyć w salaterce, zalać dressingiem i posypać szczypiorkiem. Podawać ze świeżym pieczywem.


Derssing:
4 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki gęstej śmietany
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 mały przeciśnięty ząbek czosnku
1/2 łyżeczki octu
sól i pieprz do smaku.


Inspirowane przepisem z czasopisma Tina Koch & Back-Ideen, April 2009
 

Załączniki

  • jajko_i_og_rek.JPG
    jajko_i_og_rek.JPG
    115.4 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,678
78
48
Dzięki, akurat szukałam czegoś lekkiego na obiad po świątecznych szaleństwach
anbetung.gif
 

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
Fajnie się to zapowiada na lekki, wiosenny obiad. Niby tylko jajka, ogórki i sos, ale chętnie spróbuję
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Dziękuję za pomoc, Beatko, dopiero teraz widzę pytanie.
Dokładnie tak, jak mówi Beata, to się nakłada na talerz tak samo, jak sałatkę.
 

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Szybciutko przybiegłam zobaczyć, jak się jada jajka na surowo i znalazłam przepis na... jajka w sosie. Wyglądają smacznie i wiosennie
icon_smile.gif