Super szybki tort

Aseret

Member
Kwi 20, 2009
71
0
0
masło - 250 g,
żółtka - 5 szt,
cukier puder - 1/2 szkl,
niezbyt soczyste jabłka - 1 kg,
cukier waniliowy - 1 opak,
galaretka cytrynowa - 1 opak.

oraz:
galaretka pomarańczowa 1 opak,
herbatniki 2 paczki .

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Masło, żółtka i cukry utrzeć na jednolitą masę, połączyć z utartymi jabłkami i wymieszać.
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody i po ostudzeniu dodać do masy maślano - jabłkowej, wymieszać.
Dno formy wyłożyć herbatnikami ( ja użyłam tym razem biszkoptów), na herbatniki wyłożyć masę jabłeczną, wstawić do lodówki na 5 godzin.
Schłodzony polać tężejącą galaretką pomarańczowa, przygotowaną wg przepisu producenta.


Sk_adniki_do_tortu.jpg


nak_adanie_masy_na_herbatniki___w_tym_przypadku_s__to_biszkopty_.jpg

gotowy_do__sch_adzania___bez_galaretki.jpg

Super_szybki_z_galaretk_.jpg
 

Załączniki

  • Sk_adniki_do_tortu.jpg
    Sk_adniki_do_tortu.jpg
    174.4 KB · Wyświetleń: 0
  • nak_adanie_masy_na_herbatniki___w_tym_przypadku_s__to_biszkopty_.jpg
    nak_adanie_masy_na_herbatniki___w_tym_przypadku_s__to_biszkopty_.jpg
    197.6 KB · Wyświetleń: 0
  • gotowy_do__sch_adzania___bez_galaretki.jpg
    gotowy_do__sch_adzania___bez_galaretki.jpg
    226.4 KB · Wyświetleń: 0
  • Super_szybki_z_galaretk_.jpg
    Super_szybki_z_galaretk_.jpg
    189 KB · Wyświetleń: 0