Zapiekana cukinia faszerowana z ciecierzycą

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
2 cukinie
ćwiartka cebuli
kilka pieczarek (4-5 szt.)
3 marchewki
ogórek kiszony
3 łyżki ugotowanej ciecierzycy
koncentrat, duuużo koperku, harissa, cayenne, kumin, papryka wędzona w proszku, sól

Cukinie wydrążyć, wnętrza posiekać. Cebulę w drobną kosteczkę, podsmażyć, dodać pieczarki w plasterkach. Posolić. Poddusić, dodać marchewki w plasterkach, wnętrza cukinii, ogórka kiszonego w kosteczkę. Zalać koncentratem (ew. dodać trochę wody). Gdy marchewki będą miekkie, dorzucić ciecierzycę, przyprawy, wymieszać.
Napełnić łudeczki cukiniowe, zapiekać ok. 20 min. w 200 stopniach.
Smacznego
icon_mrgreen.gif


ci.jpg
 

Załączniki

  • ci.jpg
    ci.jpg
    35.5 KB · Wyświetleń: 0