Faszerowany bakłażan

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
2 bakłażany
ćwiartka cebuli
4 pieczarki
3 marchewki
łyżka czerwonej fasolki (resztkę miałam to zużyłam
icon_mrgreen.gif
)
przyprawy: koperek, tymianek, zioła prowansalski, cayenne, papryka wędzona, harissa
koncentrat pomidorowy

Bałażany wydrążyć, posolić w środku. Wnętrza po siekać drobno. Cebula w kostkę - podsmażyć (ja robiłam w garnku z grubym dnem), dodać pokrojone pieczarki, podlać wodą. Marchewki poplasterkować
icon_wink.gif
i wrzucić do garnka. Jak zmieknie dodać wnętrza bakłażanów, przyprawy i koncentrat (na oko - żeby zbyt płynne nie było).
Piekarnik na 200-220 stopni. Bakłażany nafaszerwoać, ułożyć w naczyniu do zapiekania (ja miałam 2 bo się nie mieszczą w jednym
icon_razz.gif
), piec ok. 25-30 minut.

bak_a.jpg
 

Załączniki

  • bak_a.jpg
    bak_a.jpg
    38.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Rany, jaki ładny
mniam.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
To nie rany
ugly_08.gif
to marchewka taka czerwona
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif


P.S. głupawka
icon_wink.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Uffff... juz się spokojniejsza czuję...
zahnlos.gif


ale zawsze może być gorzej. Byliśmy niedawno w lokalu stylizowanym na karczmę/gospodę. Ktoś w Menu nazwał keczup... "Krwawe smarowidło".
Chyba baaardzo długo nad tym myśleli
icon_neutral.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Hahahahaha ale nazwa na keczup
rofl.gif
Jak zapamiętam to takiego określenia będę używała
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif