Fenkul na sposob Radha-Ranis*

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
....zeby moja buhijia nie byla samotna wpisuje tutaj nastepny indyjski hicior, ktory wlasnie przewaznie zjadam z buhija

3 fenkuly
2 lyzki ghee
1 czerwona papryka
1/2 lyzeczki brazowej gorczycy
szczypta:
cuminu, kolendry, kardamonu, cynamonu, anyzku, kurkumy, asafetyda(tu 2 szczypty), czarnego mielonego pieprzu(tu 3 szczypty) chili w proszku
1/2 szkanki wody
1 owoc mango
1 pomarancza sok z niej
1 lyzeczka brazowego cukru
2 lyzeczki smietanki
sol

fenkula pokroic w osemki, papryke w kawaleczki, mango obrac i pokroic w kostke

w garnku rogrzac ghee, wrzucic papryke podsmazyc, wrzucic wszystkie "szczypty" i gorczyce krotko przesmazyc, dodac fenkula i przesmazyc, wlac wode przykryc i gotowac na malym gniu z 8-10 minut
potem dodac mango, sok z pomaranczy, cukier, gotowac az fenkul bedzie ladnie miekki, na koniec doprawic sola i wlac smietanke

najlepiej smakuje na nastepny dzien! Smacznego!!

fenkul.jpg
 

Załączniki

  • fenkul.jpg
    fenkul.jpg
    120.2 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator: