- Paź 9, 2008
- 523
- 0
- 16
Befsztyk tatarski
na 1 porcję
10 dag wołowiny
1 średnia cebulka
1 ogórek konserwowy
3-4 pieczarki konserwowe
1 żółtko
oliwa z oliwek
przyprawa maggi w płynie
sól/pieprz do smaku
wykonanie: ogórek, pieczarki pokroić w drobną kostkę. Na cebulce przez środek narysować ołówkiem /\/\/\/\/\/\/\ wbijać ostry nożyk w cebulkę. Rozdzielić. Ściąć dół cebuli. Wyłuskać jedną warstwę, Masz już lilię. Resztę cebuli pokroić.
Mięso zmielić w maszynce na drobnych oczkach. Dodać przyprawy.
Uformować w rękach. Posmarować ręce oliwą, obtoczyć jeszcze raz befsztyk. Ułożyć mięso na półmisku. Dekorować . Lilia, do środka żółtko.
Żółtko zalać oliwą, szczypta papryki.
Dekoracja z pomarańczy, czarnych oliwek
na 1 porcję
10 dag wołowiny
1 średnia cebulka
1 ogórek konserwowy
3-4 pieczarki konserwowe
1 żółtko
oliwa z oliwek
przyprawa maggi w płynie
sól/pieprz do smaku
wykonanie: ogórek, pieczarki pokroić w drobną kostkę. Na cebulce przez środek narysować ołówkiem /\/\/\/\/\/\/\ wbijać ostry nożyk w cebulkę. Rozdzielić. Ściąć dół cebuli. Wyłuskać jedną warstwę, Masz już lilię. Resztę cebuli pokroić.
Mięso zmielić w maszynce na drobnych oczkach. Dodać przyprawy.
Uformować w rękach. Posmarować ręce oliwą, obtoczyć jeszcze raz befsztyk. Ułożyć mięso na półmisku. Dekorować . Lilia, do środka żółtko.
Żółtko zalać oliwą, szczypta papryki.
Dekoracja z pomarańczy, czarnych oliwek
Ostatnią edycję dokonał moderator: