- Maj 27, 2007
- 1,245
- 0
- 0
* 1,5 kg płucek wieprzowych umyć, pokroić na nieco mniejsze kawałki i ugotować w wodzie z dodatkiem vegety, ziela angielskiego, liści laurowych i pieprzu ziarnistego.
* Miękkie płucka odcedzić i ostudzić - po czym pokroić w kostkę.
* Dodać do wywaru 2-3 papryki czerwone przekrojone na połówki i oczyszczone z nasion. Gdy będą gotowe, wyjąć i obrać ze skórki, po czym pokroić w kostkę.
* Paprykę i płucka włożyć do wywaru, doprawić sporą ilością czosnku, pieprzem, łyżką słodkiej papryki, mielonym kminkiem i ostrą papryką lub sosem chili.
* Zagęścić zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej. Można zabielić tłustą śmietaną i posypać koperkiem.
* Miękkie płucka odcedzić i ostudzić - po czym pokroić w kostkę.
* Dodać do wywaru 2-3 papryki czerwone przekrojone na połówki i oczyszczone z nasion. Gdy będą gotowe, wyjąć i obrać ze skórki, po czym pokroić w kostkę.
* Paprykę i płucka włożyć do wywaru, doprawić sporą ilością czosnku, pieprzem, łyżką słodkiej papryki, mielonym kminkiem i ostrą papryką lub sosem chili.
* Zagęścić zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej. Można zabielić tłustą śmietaną i posypać koperkiem.