Gulasz z płucek z papryką - na ostro

KAROTKA

Member
Maj 27, 2007
1,245
0
0
* 1,5 kg płucek wieprzowych umyć, pokroić na nieco mniejsze kawałki i ugotować w wodzie z dodatkiem vegety, ziela angielskiego, liści laurowych i pieprzu ziarnistego.

* Miękkie płucka odcedzić i ostudzić - po czym pokroić w kostkę.

* Dodać do wywaru 2-3 papryki czerwone przekrojone na połówki i oczyszczone z nasion. Gdy będą gotowe, wyjąć i obrać ze skórki, po czym pokroić w kostkę.

* Paprykę i płucka włożyć do wywaru, doprawić sporą ilością czosnku, pieprzem, łyżką słodkiej papryki, mielonym kminkiem i ostrą papryką lub sosem chili.

* Zagęścić zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej. Można zabielić tłustą śmietaną i posypać koperkiem.

 

Załączniki

  • gulasz_z_plucek_z_papryka_na.jpg
    gulasz_z_plucek_z_papryka_na.jpg
    78 KB · Wyświetleń: 0