Śledzie w majonezie jabłkowym

Amber

Member
Mar 25, 2009
3,273
0
0
Przygotowałam je w ramach Tygodnia Kuchni Żydowskiej

60 dkg wymoczonych filetów śledziowych
Słoiczek dobrego majonezu
15 dkg cebuli pokrojonej w kosteczkę
15 dkg ogórków kiszonych pokrojonych w kosteczkę
15 dkg jabłek startych na grubej tarce
sól, pieprz , cukier do smaku

Śledzie pokroić w 2cm kawałki, ułożyć na półmisku. Majonez wymieszać z cebulą, ogórkiem i jabłkiem, dosmaczyć solą,pieprzem i cukrem. Pokryć śledzie majonezem, odstawić do lodówki na godzinę.
Smacznego
wink.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
Amber @ 16 Oct 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=900951Przygotowałam je w ramach Tygodnia Kuchni Żydowskiej

60 dkg wymoczonych filetów śledziowych
Słoiczek dobrego majonezu
15 dkg cebuli pokrojonej w kosteczkę
15 dkg ogórków kiszonych pokrojonych w kosteczkę
15 dkg jabłek startych na grubej tarce
sól, pieprz , cukier do smaku

Śledzie pokroić w 2cm kawałki, ułożyć na półmisku. Majonez wymieszać z cebulą, ogórkiem i jabłkiem, dosmaczyć solą,pieprzem i cukrem. Pokryć śledzie majonezem, odstawić do lodówki na godzinę.
Smacznego
wink.gif
śledzi raczej radzę nie solić! no chyba, że moczyły się przez tydzień
icon_mrgreen.gif


Fajny przepis do zrobienia w najbliższym czasie, uwielbiam śledzie i inne płetwowate
icon_smile.gif