Przygotowałam je w ramach Tygodnia Kuchni Żydowskiej
60 dkg wymoczonych filetów śledziowych
Słoiczek dobrego majonezu
15 dkg cebuli pokrojonej w kosteczkę
15 dkg ogórków kiszonych pokrojonych w kosteczkę
15 dkg jabłek startych na grubej tarce
sól, pieprz , cukier do smaku
Śledzie pokroić w 2cm kawałki, ułożyć na półmisku. Majonez wymieszać z cebulą, ogórkiem i jabłkiem, dosmaczyć solą,pieprzem i cukrem. Pokryć śledzie majonezem, odstawić do lodówki na godzinę.
Smacznego
60 dkg wymoczonych filetów śledziowych
Słoiczek dobrego majonezu
15 dkg cebuli pokrojonej w kosteczkę
15 dkg ogórków kiszonych pokrojonych w kosteczkę
15 dkg jabłek startych na grubej tarce
sól, pieprz , cukier do smaku
Śledzie pokroić w 2cm kawałki, ułożyć na półmisku. Majonez wymieszać z cebulą, ogórkiem i jabłkiem, dosmaczyć solą,pieprzem i cukrem. Pokryć śledzie majonezem, odstawić do lodówki na godzinę.
Smacznego