- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
Moja mama dostala ten przepis od kolezanki a skad on przywedrowal wczesniej to nie mam pojecia
1 kg matiasow
1/2 szkl oleju
cebula pokrojona w plasterki (kilka)
ZALEWA:
1/2 szklanki octu
600ml wody
15 dkg cukru
1 dkg ziela angielskiego
2 liscie laurowe
5 sztuk gozdzikow
1 lyzka kolendry (zgniesc w dloniach)
1 lyzeczka kminku
1 lyzeczka bialej gorczycy
10dkg rodzynek
2 lyzki przecieru z czerwonych borowek (ze sloika - sprzedeaja takie ala chutneye do miesa)
Wszystkie skladniki zalewy zagotowac. Zdjac z ognia i do goracej zalewy dodac olej. Zalewe ostudzic.
Sledzie umyc i pokroic ukladac w misce i przekladac plasterkami cebuli. Zalac zimna zalewa.
SMACZNEGO
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: