Rolada z indyka ze śliwkami i bekonem

lemina

Member
Kwi 23, 2006
1,690
0
0
Popełniłam dzisiaj, z efektu jestem bardzo zadowolona, więc się dzielę.

Składniki:
  • kilogramowa pierś z indyka
  • ok 200-250g suszonych śliwek bez pestek
  • ok 300g bekonu (może być więcej)
  • sól, pieprz

Pierś rozkrawamy, żeby powstał duży płat. Można go trochę rozbić. Solimy, pieprzymy. Smarujemy zmiksowanymi śliwkami, wykładamy plastrami bekonu. Zwijamy, roladę obkładamy bekonem. Piekłam w 180 sopniach ok 1-1,2 godz.

Uwagi dodatkowe:
- mięso wychodzi lekko różowe, wilgotne i w ogóle suchości nie czuć
- na pewno popełnię je znowu
- na zimno, do kanapek, też dobre
- moje jedno dziecię o dokładkę mięsa wołało
- bekon na wierzchu taki kruchy, że ma sie ochotę go samego zjeść
icon_wink.gif
Szkoda, że potem mięknie...

Smacznego
icon_smile.gif
(jakby ktoś się odważył zrobić)

Kilka zdjęć na zachętę: