- Lip 9, 2009
- 3,219
- 0
- 0
Rybka w zalewie:
Składniki:
1 kg filetów ze skórą z dowolnej ryby
1 słoik papryki konserwowej( 900 ml)
1 słoik ogórków konserwowych(900ml)
2 świeże papryki
3-4 cebule
DO ZALEWY:
1 szklanka oliwy
1 szklanka wody
8 łyżek octu
1 łyżka cukru
1 słoiczek koncentratu pomodorowego
sól, pieprz do smaku, przyprawa do ryb.
Sposób przyrządzenia:
Rybę pokrojoną w niewielkie kawałki przyprawić, panierować w mące i jajku, usmażyć. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i pomieszać. W naczyniu układać warstwami warzywa i rybę. Zalewę zagotować, doprawić do smaku. Gorącą zalewą zalać rybę z warzywami. Odstawić w chłodne miejsce najlepiej na kilka godzin aby wszystko "przeszło" zalewą.
Jeżeli przepis już gdzieś jest a ja niestety tego nie zauważyłam proszę o usunięcie mojego wpisu.
Składniki:
1 kg filetów ze skórą z dowolnej ryby
1 słoik papryki konserwowej( 900 ml)
1 słoik ogórków konserwowych(900ml)
2 świeże papryki
3-4 cebule
DO ZALEWY:
1 szklanka oliwy
1 szklanka wody
8 łyżek octu
1 łyżka cukru
1 słoiczek koncentratu pomodorowego
sól, pieprz do smaku, przyprawa do ryb.
Sposób przyrządzenia:
Rybę pokrojoną w niewielkie kawałki przyprawić, panierować w mące i jajku, usmażyć. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i pomieszać. W naczyniu układać warstwami warzywa i rybę. Zalewę zagotować, doprawić do smaku. Gorącą zalewą zalać rybę z warzywami. Odstawić w chłodne miejsce najlepiej na kilka godzin aby wszystko "przeszło" zalewą.
Jeżeli przepis już gdzieś jest a ja niestety tego nie zauważyłam proszę o usunięcie mojego wpisu.
Ostatnią edycję dokonał moderator: