Filety rybne w zalewie z warzywami*

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Rybka w zalewie:

Składniki:
1 kg filetów ze skórą z dowolnej ryby
1 słoik papryki konserwowej( 900 ml)
1 słoik ogórków konserwowych(900ml)
2 świeże papryki
3-4 cebule

DO ZALEWY:
1 szklanka oliwy
1 szklanka wody
8 łyżek octu
1 łyżka cukru
1 słoiczek koncentratu pomodorowego
sól, pieprz do smaku, przyprawa do ryb.


Sposób przyrządzenia:
Rybę pokrojoną w niewielkie kawałki przyprawić, panierować w mące i jajku, usmażyć. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i pomieszać. W naczyniu układać warstwami warzywa i rybę. Zalewę zagotować, doprawić do smaku. Gorącą zalewą zalać rybę z warzywami. Odstawić w chłodne miejsce najlepiej na kilka godzin aby wszystko "przeszło" zalewą.


Jeżeli przepis już gdzieś jest a ja niestety tego nie zauważyłam proszę o usunięcie mojego wpisu.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: