Pierś z indyka*

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,628
2,916
113
Tylko kto mi dociśnie sprężynę
gruebel_2.gif
, znaczy temu szynkowaru.
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,628
2,916
113
Czy gotowałyście tę wędlinę w piekarniku? Jesli tak, to w jakiej temp. i jak długo?
Zapakowałam swoją do szynkowaru i okazuje sie, że już nie mam tego wysokiego garnka, którego zwykle używałam do tego celu.
icon_sad.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,628
2,916
113
Czyżbym była pierwsza, która gotowała ta metodą?
icon_smile.gif
Na termoobiegu 85*C przez 90 minut. Dziś była na śniadanie. Bardzo dobra, tylko ja daję soli o połowę mniej, a mogłabym jeszcze zmniejszyć, czyli 2x po 3/4 płaskiej łyżeczki.
20180226_222009.jpg
 

Załączniki

  • 20180226_222009.jpg
    20180226_222009.jpg
    40.3 KB · Wyświetleń: 2

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
34,907
1,489
113
Zrobiłam i ja, moja wędlina była z piersi drobiowej, na 1 kg., dałam 2 średniej wielkości ząbki czosnku (nie było za dużo), 2 łyżeczki zwykłej soli (taka ilość soli nam odpowiada), żelatyny też 2 łyżeczki - następnym razem dam o 1 więcej, dziękuję za przepis
anbetung.gif