Krewetki w cieście oraz konfitura z chili*

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Dzieło Gaby
Przepis pochodzi z Kuchni chińskiej Ching- He Huang

Krewetki z „konfiturami" z chili
Konfitury:
4 papryczki chili – 2 z pestkami + 2 bez pestek
5 łyżek cukru
100 ml wody

Papryczki zmiksować (uwaga na oczy)

W garnku zagotować wodę, wsypać cukier, rozpuścić
Dodać chili i gotować około 5 minut
Przestudzić i przelać wszystko do miksera. Zmiksować.
Odstawić
Po wystygnięciu całość zgęstnieje.

Krewetki
12 krewetek - u nas było ich ze 20
1 ubite jajko
50 g mąki ziemniaczanej

Krewetki umyć, osuszyć.
Doprawić solą i pieprzem.
Mąkę wymieszać z jajkiem
Krewetki wrzucić do masy, porządnie obtoczyć.
Smażyć na dość głębokim oleju
Osączyć na papierowym ręczniku
Podawać z „konfiturą”
2zoB1WbyE7fyFNVn1X.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Z przepisu skorzystałam jedynie z ciasta do krewetek,
chyba mi ciut zbyt rzadkie wyszło i pozostałość wykorzystałam na krążki cebulowe
jakie to pyyycha - cebulka w tej panierce cudna
lecker.gif
i falbaniasta
icon_lol.gif


anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif