- Lut 9, 2009
- 803
- 0
- 0
Dzis robilam golonke, wyszla pyszniasta.
Miesko trzy dni temu nasolilam sola peklowana, poprostu reka natarlam dosc mocno mieso i do lodowki. Dzis wrzucilam golonke do szybkowaru razem z marchewka, selerem, cebula (por) listkiem laurowym, ziarnami jalowca i zielem angielskim, od momentu swistania gotowalam okolo godziny(po wylaczeniu plytki nie otwieralam jeszcze jakies pol godziny) wyszla doskonala, rozpadala sie, z puree ziemniaczanym i kiszonym ogorkiem poprostu rewelacja.Wody nalalam tyle zeby prawie zakrywala golonke. Oczywiscie piwko do tego, polecam!
Miesko trzy dni temu nasolilam sola peklowana, poprostu reka natarlam dosc mocno mieso i do lodowki. Dzis wrzucilam golonke do szybkowaru razem z marchewka, selerem, cebula (por) listkiem laurowym, ziarnami jalowca i zielem angielskim, od momentu swistania gotowalam okolo godziny(po wylaczeniu plytki nie otwieralam jeszcze jakies pol godziny) wyszla doskonala, rozpadala sie, z puree ziemniaczanym i kiszonym ogorkiem poprostu rewelacja.Wody nalalam tyle zeby prawie zakrywala golonke. Oczywiscie piwko do tego, polecam!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: