Sznycel z kurczaka lub indyka z migdałach*

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Sznycel z kurczaka lub indyka w panierce z płatków migdałowych.

4 Sznycle o grubości ok 5-6 mm
1 jajko
50g mąki
150g płatków migdałów
sól i pieprz
olej do smażenia

1.Sznycle lekko opukujemy dłonią, solimy i pieprzymy.
2.W trzech oddzielnych talerzach przygotowujemy, mąkę, rozbełtane jajko i płatki migdałowe.
3.Sznycle najpierw obtaczamy w mące, następnie mocno w jajku, a na koniec w migdałach.
4.Smażymy na średni rozgrzanej patelni z obu stron przez 4-5 minut.
Sznycel_z_migdalami.JPG

Ps.Po każdym opanierowanym snyclu myjemy ręce by nie były lepkie.
mniam.gif
smacznego.gif
cook.gif
 

Załączniki

  • Sznycel_z_migdalami.JPG
    Sznycel_z_migdalami.JPG
    197.6 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator: