- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Z podanych składników powinno wyjść 12 babeczek.
Przełóż do foremek do babeczek lub muffinek i piecz w nagrzanym piekarniku przez 20 minut w temp 180 st.
Aby były bardziej pyszyste, można ubić białka na pianę i zmieszać je z masą jajeczno-warzywną.
Pychota, szczerze Wam polecam bo są świetne zarówno na ciepło jak i na zimno. I służą wąskiej talii
Uwaga: jeśli chcesz użyć wyłącznie papilotek muffinkowych, to odradzam, bo się odkształcają, lepiej użyj sztywniejszych foremek, np. silikonowych, bo nie trzeba ich niczym smarować.
- dwie solidne garści świeżego szpinaku (lub mrożony)
- 3 jajka
- garść pokrojonej w kostkę papryki
- garść pokrojonej drobno cebuli czosnkowej (tej białej)
- sól, pieprz
Przełóż do foremek do babeczek lub muffinek i piecz w nagrzanym piekarniku przez 20 minut w temp 180 st.
Aby były bardziej pyszyste, można ubić białka na pianę i zmieszać je z masą jajeczno-warzywną.
Pychota, szczerze Wam polecam bo są świetne zarówno na ciepło jak i na zimno. I służą wąskiej talii
Uwaga: jeśli chcesz użyć wyłącznie papilotek muffinkowych, to odradzam, bo się odkształcają, lepiej użyj sztywniejszych foremek, np. silikonowych, bo nie trzeba ich niczym smarować.
Ostatnią edycję dokonał moderator: