Pieczony camembert w sosie pietruszkowym

Diabolique

Member
Lip 24, 2008
333
0
0
2 serki camembert
10 dag bułki tartej
3-4 małe pomidorki ozdobne
1 pęczek natki pietruszki
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 jajko
sól
biały pieprz
1/2 łyżki oleju

Natkę umyć i osuszyć, drobno posiekać. Jogurt wymieszać z posiekaną natką, doprawić do smaku solą i pieprzem. Olej rozgrzać w małym garnku. Jajko roztrzepać. Camembert obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i odłożyć na papier do obcieknięcia. Każdy kawałek camemberta ozdobić pomidorkami. Sos podać osobno.

camembert.jpg
 

Załączniki

  • camembert.jpg
    camembert.jpg
    27.7 KB · Wyświetleń: 0

iluana

Member
Sie 15, 2009
4,507
0
0
Zawsze jem na slodko , koniecznie muszę sprobować Twojej wersji
icon_razz.gif