Cukinia faszerowana kozim serem i kiełbasą*

Pela

Member
Lis 21, 2008
560
0
0
1 - 2 cukinie (zależnie od wielkości)
Składniki nadzienia:
- 10 dkg ugotowanej kiełbasy (dałam podwawelską)
- 12 dkg koziego sera
- 12 dkg startego sera mozzarella (u mnie w kulkach)
- 2 szklanki posiekanych pomidorów
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- starty parmezan do posypania (dodałam goudy)

Składniki nadzienia wymieszać.
Cukinie przekroić wzdłuż, wydrążyć i napełnić nadzieniem, posypać serem.
Ułożyć na blasze lub w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekać ok. 30 minut w temp. 160°C.

image9.jpg
 

Załączniki

  • image9.jpg
    image9.jpg
    77.2 KB · Wyświetleń: 2

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,370
3,643
113
Fajne. I mam wszystkie składniki w domu....
gruebel_2.gif