Chrzanowa pasta z tuńczyka

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
1 puszka tuńczyka
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka chrzanu ( lub więcej, w zależności od ostrości chrzanu).

Tuńczyka odsączyć z zalewy, wymieszać z majonezem i chrzanem. Podawać ze świeżym pieczywem.


thunchrzanowy.JPG
 

Załączniki

  • thunchrzanowy.JPG
    thunchrzanowy.JPG
    107.8 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kmieciak

Member
Kwi 14, 2010
910
0
0
uwielbiam taką właśnie,jest pyszna
anbetung.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Kmieciak, miło mi.
icon_smile.gif

Tak, zgadzam się, tuńczuk jest dość delikantny w smaku, dlatego lubię dodawać do niego jakiś mocniejszy akcent smakowy.
icon_smile.gif

Seniorko - ogromnie się cieszę, że Ci smakowało
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

anuc

Member
Maj 17, 2008
908
0
0
Hmmm ale z czym to się je? Samo? Lubię bardzo tuńczyka, ale pieczywa nie jadam, i zastanawiam się, jak to ugryzc...
 

ankafaka

Well-known member
Kwi 11, 2008
1,291
263
83
Może na liściach kapusty pekińskiej? Zdarza mi się w ten sposób "utylizować" te białe twardsze części liści - używam ich jako podstawy "kanapki" i myślę, że taka pasta by się sprawdziła.
A co do samej pasty - w najbliższym czasie muszę ją wypróbować, bo czuję że to będą moje smaki
icon_smile.gif
tuńczyk, chrzan ... mmm
lecker.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
A chrupkie pieczywo? Jeśli żadne nie wchodzi w grę, to tak, jak mówi Ankafaka.
Jako dip do warzyw.
Na liściach sałaty, cykorii, na połówkach pora, na połówkach jajek na twardo.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Cieszę się
icon_biggrin.gif
 

ankafaka

Well-known member
Kwi 11, 2008
1,291
263
83
Tak jak przewidywałam, przepis w 100% na mój smak. Pasta na pewno będzie często gościła na śniadaniowych kanapkach
icon_smile.gif

Zamiast majonezu dałam łyżkę jogurtu greckiego i chrzanu nie żałowałam
lecker.gif
Pyszne było!
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Aniutka, Ankafaka - ogromnie się cieszę
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Ja używam w oleju, bo takiego lubię, jednak nie widzę przeszkód, byś go zastąpiła tuńczykiem w sosie własnym - jeśli takiego wolisz
icon_smile.gif
 

ankafaka

Well-known member
Kwi 11, 2008
1,291
263
83
Ja robiłam w tuńczyka wsw i wyszło bardzo smaczne. A jak dodasz do niego majonezu tak jak w przepisie (zamiast jogurtu) to pewnie będzie jeszcze lepsze.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Jean - jeśli jest to pierwszy smakujący Ci tuńczyk, to moja radość jest ogromna
icon_biggrin.gif