IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Kiełbasa z mięsa króliczego
BeataSz
post 18 Jan 2005, 20:07
Post #1


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 10.113
Dołączył: 23-September 04
Skąd: lubelskie
Użytkownik nr: 90



Przepis z książki " Przetwory w gospodarstwie domowym" K. Paszkowska

1 kg mięsa z królika
15 dag słoniny
1 g saletry
łyżeczka soli
szczypta cukru
pieprz do smaku
łyżeczka mąki ziemn.
jelito cienkie
Mięso drobno pokroić, wymieszać z solą i saletrą i zostawic na 24 godz. Następnie wraz ze słoniną przepucić przez maszynkę, dodać resztę składnkików oraz ok. 1,5 szkl. przegotowanej letniej wody, dokładnie wyrobić, napełnić osłonki.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18th December 2014 - 23:21