Witam wszystkich
Ten przepis to jest pamiatka po mojej babci - Oldze.
Przepyszne grzaneczki ktore przypominaja mi moje dziecinstwo
Skladniki:
- Bulka paryska lub bagietka co jest dostepne.
- Mleko zalezna ilosc od ilosci bulki.
- Maslo (na patelnie) nie za duzo.
PRZYGOTOWANIE:
- Bulke pokroic na plasterki grubosci okolo 1cm
- Maslo rozpuscic na patelni
- maslo zaczyna babelkowac
- namoczycz plasterki bulki w mleku z obu stron
- ulozycz na patelni
- smazycz az do uzyskania rumianej skorki
- posypac sola do smaku
SMACZNEGO
Ten przepis to jest pamiatka po mojej babci - Oldze.
Przepyszne grzaneczki ktore przypominaja mi moje dziecinstwo
Skladniki:
- Bulka paryska lub bagietka co jest dostepne.
- Mleko zalezna ilosc od ilosci bulki.
- Maslo (na patelnie) nie za duzo.
PRZYGOTOWANIE:
- Bulke pokroic na plasterki grubosci okolo 1cm
- Maslo rozpuscic na patelni
- maslo zaczyna babelkowac
- namoczycz plasterki bulki w mleku z obu stron
- ulozycz na patelni
- smazycz az do uzyskania rumianej skorki
- posypac sola do smaku
SMACZNEGO