Grzanki mleczno maslane*

krupik77

Member
Lut 17, 2011
1
0
0
Witam wszystkich

Ten przepis to jest pamiatka po mojej babci - Oldze.

Przepyszne grzaneczki ktore przypominaja mi moje dziecinstwo

Skladniki:

- Bulka paryska lub bagietka co jest dostepne.
- Mleko zalezna ilosc od ilosci bulki.
- Maslo (na patelnie) nie za duzo.

PRZYGOTOWANIE:

- Bulke pokroic na plasterki grubosci okolo 1cm
- Maslo rozpuscic na patelni
- maslo zaczyna babelkowac
- namoczycz plasterki bulki w mleku z obu stron
- ulozycz na patelni
- smazycz az do uzyskania rumianej skorki
- posypac sola do smaku



SMACZNEGO

 

aaricia

Member
Sie 7, 2006
1,017
0
0
Witaj
icon_smile.gif
Lubię takie proste pomysły na coś dobrego. Nie znałam takiego sposobu przygotowania i na pewno spróbuję
icon_smile.gif