Skandynawski sos musztardowo-koperkowy*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Pyszny sos do mięs z książki "Podróże kulinarne. Kuchnia skandynawska". Dobrze będzie pasował nie tylko do klopsików, lecz również do pieczonego czy grillowanego kurczaka oraz pieczeni wołowych i wieprzowych.

DSC_0748.JPG

2 łyżki masła
4 łyżki musztardy
125 ml gęstej kwaśnej śmietany
2 łyżki siekanego koperku
szczypta cukru i szczypta soli

Masło rozpuścić w rondelku. Dodać musztardę, wymieszać. Rondelek zestawić z palnika. Dodać śmietanę, wymieszać. Wsypać koperek i doprawić cukrem i solą.
 

Załączniki

  • DSC_0748.JPG
    DSC_0748.JPG
    93.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ankafaka

Well-known member
Kwi 11, 2008
1,291
263
83
Mała_Mi @ 4 Apr 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1115508Dobrze będzie pasował nie tylko do klopików
rofl.gif

(przepraszam, nie mogłam się powstrzymać
icon_redface.gif
)

A sos pewnie bardzo smaczny
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Trzeba było mi pw napisać.
Automatyczne uzupełnianie. Ot, i wszystko.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: