Gulasz węgierski

Eve.eire

Member
Lis 5, 2007
13,730
0
0
Robiłam dziś z plackami ziemniaczanymi. Wspaniały!!!!
Mąż zjadł tyle, że jedna chochelka została nam na kolacje ;)

Wszystko w jednym garnku robiłam- najpierw mięso podsmażyłam, wyjełam, na tym samym tłuszczu cebulke i potem włożyłam mięso, doprawiłam, zalałam wodą. Pod koniec duszenia dodałam paprykę, czosnek i przecier. Rewelacja!!!!
Mało pracy, tylko czasu trzeba dać żeby było miękkie i pilnować, żeby wody nie brakło.
 

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Super dziewczyny, bardzo się cieszę, że Wam przepis przypadł do gustu
icon_smile.gif
.
 

małgośka79

Well-known member
Maj 4, 2007
1,983
479
83
Czytajac ten przepis w zyciu bym nie pomyslala, ze to taka pychota. Rewelka nad rewelkami. Proporcje idealne! Taki przepis byl mi potrzebny. Zawsze robilam gulasz z glowy i nigdy nie bylam zadowolona. Ten jest przepyszny i nawet przypadl do gustu mojemu synkowi. Zrobilam z plackami pieczonymi .agatki. i objedlismy sie po uszy!
 

aneea

Member
Gru 22, 2006
14
0
0
Dziękuję za ten przepis.
Gulasz jest PRZEpyszny - najlepszy jaki jadłam.

Robiłam z podwójnej porcji i zniknął w dwa dni (3 osoby, w tym jedno dziecko).
Jutro powtórka
biggrinflip.gif

 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
To z was niejadki
fiesgrins.gif

Gulasz świetnie się mrozi - czas gotowania większej porcji i maleńkiej jest prawie taki sam - a oszczędność energii jak się ugotuje więcej i zamrozi spora
icon_smile.gif
a później obiad gotowy w 20 min.
 

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Ostatnią edycję dokonał moderator: