Tarta kasztanowa

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
tarta kasztanowa
na spód:
300 g mąki
200 g masła
100 g cukru
1 jajko, wanilia
Wszystko razem zagnieść i włożyć do lodówki. Po ok 1 godzinie rozwałkować ciasto, wyłożyć dno foremek i podpiec na złoty kolor.
nadzienie:
300 g puree z kasztanów
200 ml śmietany 30 %
2 łyżki masła
3łyżki cukru
3 jajka

Wszystkie składniki wymieszać i nałożyć masę na podpieczone spody. Podpiec
 

Załączniki

  • tarta.jpg
    tarta.jpg
    46.3 KB · Wyświetleń: 0
  • tarta1.jpg
    tarta1.jpg
    60.7 KB · Wyświetleń: 0

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,389
841
113
WOW!
smacznego.gif