Pasta z łososia

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
No, prawie taka jak z tubki.
Na pewno ma mniej konserwantów.

Jeden brzuszek łososia wędzonego na gorąco (w kawałku)
kilka pomidorów suszonych, namoczonych
2 łyżeczki musztardy ostrej (Dijon)
2-3 łyżeczki majonezu (pasuje Kielecki)
sól
pieprz

Wszystko zmiksować - majonez i musztardę ewentualnie regulować do smaku.

Pyszna
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Tak jak obiecałam, zrobiłam na kolację. Brzuszek miałam całkiem okazały (oczywiście nie mój, tylko łososiowy), więc najpierw obrałam go ze skórki i zmiksowałam z 5 połówkami suszonych pomidorów. Nie musiałam ich moczyć, bo były z zalewy (oliwa). Dalej dodałam majonez w ilości 3 łyżeczek i do smaku musztardy Dijon. Po spróbowaniu bardzo oszczędnie posoliłam i solidniej popieprzyłam. Wyszła bardzo smaczna pasta.
lecker.gif
Jestem już po kolacji i reszta została w słoiczku na następne kanapki. Polecam, bo jest naprawdę wyborna.
A denerwować się nie było warto, bo to jest naprawdę dobre. Pozdrowienia
wink.gif