Waniliowy ryż na mleku*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0


ryz_waniliowy.JPG

1 woreczek ryżu

750 ml mleka
1 cukier waniliowy
1/2 opakowania budyniu waniliowego

Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Mleko wlać do garnka, rozmieszać w nim budyń wraz z cukrem waniliowym. Dodać ugotowany ryż. Od momentu zagotowania się mleka gotować całość ok. 5 minut, mieszając.

Można podać sam, z konfiturą lub posypany cynamonem lub czekoladą.
Ewentualnie dosłodzić do smaku zwykłym cukrem.
 

Załączniki

  • ryz_waniliowy.JPG
    ryz_waniliowy.JPG
    107.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Esteral

Member
Lis 5, 2008
131
0
0
Na pewno dzisiaj wypróbuję
icon_razz.gif