![]() ![]() |
10 Apr 2012, 09:54
|
|
|
kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 30.151 Dołączył: 19-March 05 Skąd: Bydgoszcz Użytkownik nr: 422 |
Bardzo dobra i bardzo wiosennie wyglądająca sałatka.
Potrzeba filet z łososia po jednej papryce z każdego koloru, czyli zieloną, żółtą i czerwoną papryczkę chilli czosnek cebula cytryna świeży imbir zielona pietruszka sól, pieprz, maggi - łososia trzeba pokroić w drobną kostkę, skropić obficie sokiem z cytryny i odstawić, żeby przeszedł tym sokiem, - cebulę i paprykę pokroić w drobniutką kosteczkę, wkroić trochę papryczki chilli, tu wg uznania, bo to ostre jest, - dodać minimum jeden ząbek czosnku, starty lub pokrojony w kostkę, można więcej, też wg tego, czy ktoś lubi czosnek, ja lubię, więc dodaję więcej, - dodać odrobinę świeżego startego imbiru i posiekaną zieloną pietruszkę, - dodać łososia, doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi (to ostatnie opcjonalnie, ja nie dodawałam). Myślę, że ci, którzy nie lubią ryb surowych, mogą spróbować z łososiem wędzonym.
sa_atka.jpg ( 77.25K )
Suma pobrań: 1 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25th May 2013 - 11:03 |