Pepperoni na sposób włoski*

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Pepperoni na sposób włoski

Pfefferonen_na_w_oski_art.JPG

300 g Słodko-ostrego pepperoni ze słoika
250 g mozzarelli
120 g szynki parmeńskiej
kilkanaście pomidorków koktajlowych
listki świeżej bazylii
4 łyżki oliwy i 2 łyżki octu balsamicznego
sól i pieprz

1.Pepperoni odcedzamy z zalewy i wzdłuż przecinamy.
2.Mozzarellę kroimy w kostkę. Szynkę także drobno kroimy. Szynkę i mozzarellę podrobioną bazylię oraz oliwę i ocet mieszamy ; następnie solimy i pieprzymy.
3.Powstałym farszem nadziewamy przekrojone pepperoni, dokładamy pokrojone w ćwiartki pomidorki i podajemy.
 

Załączniki

  • Pfefferonen_na_w_oski_art.JPG
    Pfefferonen_na_w_oski_art.JPG
    457 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator: