- Wrz 13, 2004
- 11,874
- 0
- 0
Wieprzowina po chińsku - na 2 osoby
2 kotlety schabowe
3 łyżki oleju
0,5 szklanki poszatkowanych pieczarek
1 cebula
1 marchew
1 szklanka poszatkowanej białej kapusty
marynata:
1 łyżeczka maggi
2 łyżki wody
1 ząbek czosnku
0,5 łyżeczki cukru
SOS
1 szklanka rosołu
1 łyżeczka maggi
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
przyprawy do smaku
Mięso pokroić w paski, wymieszać z marynatą i odstawić na 30 minut.
Wymieszać składniki sosu. Mięso usmażyć na bardzo rozgrzanym oleju stale mieszając.
Wyjąć
Na patelnię wlożyć marchew pokrojoną w słupki - smażyć 2 minuty
dodać cebulę, po kolejnej minucie pieczarki, po kolejnej kapustę.
Smażyć wszyko jeszcze 2 minuty.
Dodać mięso, podsmażyć jeszcze chwilkę.
Wlać sos i zagotować. Doprawić do smaku
Podawać z ryżem
smacznego
2 kotlety schabowe
3 łyżki oleju
0,5 szklanki poszatkowanych pieczarek
1 cebula
1 marchew
1 szklanka poszatkowanej białej kapusty
marynata:
1 łyżeczka maggi
2 łyżki wody
1 ząbek czosnku
0,5 łyżeczki cukru
SOS
1 szklanka rosołu
1 łyżeczka maggi
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
przyprawy do smaku
Mięso pokroić w paski, wymieszać z marynatą i odstawić na 30 minut.
Wymieszać składniki sosu. Mięso usmażyć na bardzo rozgrzanym oleju stale mieszając.
Wyjąć
Na patelnię wlożyć marchew pokrojoną w słupki - smażyć 2 minuty
dodać cebulę, po kolejnej minucie pieczarki, po kolejnej kapustę.
Smażyć wszyko jeszcze 2 minuty.
Dodać mięso, podsmażyć jeszcze chwilkę.
Wlać sos i zagotować. Doprawić do smaku
Podawać z ryżem
smacznego
Ostatnią edycję dokonał moderator: