- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
pierś kurzą naciąć / przeciąć, byle nie do końca.
1- 2 ząbki czosnku pokroić w plasterki
szpinak mrożony w liściach ugotować w osolonej wodzie
suszone pom. osączyć.
Pierś "otworzyć" , posolić , popieprzyć (w środku) , układać na niej:
czosnek, pomidory i szpinak
zamknąć, spiąć wykałaczkami.
Obsmażyć z grubsza na patelni.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Podlać czymś.. w zasadzie obojętne czym, ja podlałam rosołem, bo akurat miałam.
Wyjąc, pokroić w "plastry"
Podawać na przykład na szpinaku z czosnkiem i rokpolem
ps. jeśli szpinak jest świeży.. włożyć świeży (ew. zblanszowany)
1- 2 ząbki czosnku pokroić w plasterki
szpinak mrożony w liściach ugotować w osolonej wodzie
suszone pom. osączyć.
Pierś "otworzyć" , posolić , popieprzyć (w środku) , układać na niej:
czosnek, pomidory i szpinak
zamknąć, spiąć wykałaczkami.
Obsmażyć z grubsza na patelni.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Podlać czymś.. w zasadzie obojętne czym, ja podlałam rosołem, bo akurat miałam.
Wyjąc, pokroić w "plastry"
Podawać na przykład na szpinaku z czosnkiem i rokpolem
ps. jeśli szpinak jest świeży.. włożyć świeży (ew. zblanszowany)
Ostatnią edycję dokonał moderator: