- Lis 8, 2004
- 282
- 0
- 0
1 kg ziemniaków
1 kg mąki pszennej
10 dag drożdży
0,5 kostki margaryny
2 jaja, 1 żółtko
1 szklanka cukru
2x cukier waniliowy
Ziemniaki ugotowac w mundurkach. Ciepłe obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do ciepłych margarynę. Gdy przestygną dodać drożdże(ja je mieszam wcześniej z odrobiną cukru żeby się rozpuściły), cukier, jaja, mąkę. Wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Smażyć pączki.
Wogóle nie czuć w smaku że są dodane ziemniaki.
Smacznego
1 kg mąki pszennej
10 dag drożdży
0,5 kostki margaryny
2 jaja, 1 żółtko
1 szklanka cukru
2x cukier waniliowy
Ziemniaki ugotowac w mundurkach. Ciepłe obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do ciepłych margarynę. Gdy przestygną dodać drożdże(ja je mieszam wcześniej z odrobiną cukru żeby się rozpuściły), cukier, jaja, mąkę. Wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Smażyć pączki.
Wogóle nie czuć w smaku że są dodane ziemniaki.
Smacznego