- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Mała cukinia, kawałek białego pora, czerwona papryka, dwa ząbki czosnku, dużo świeżo zmielonego pieprzu, sól, łyżka mascarpone, trochę startego parmezanu, oliwa
Rozgrzewamy oliwę, obsmażamy w niej czosnek, potem czosnek wyjmujemy i dodajemy pokrojone warzywa. Gdy zmiękną doprawiamy solą, pieprzem, zdejmujemy z ognia, wrzucamy mascarpone i parmezan. Mieszamy, jeśli sos jest zbyt gęsty, dolewamy trochę wody z gotowania makarony. Makaron oczywiście gotujemy równocześnie z przygotowywaniem sosu. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię z warzywnym sosem, mieszamy i podajemy. Smacznego!
Rozgrzewamy oliwę, obsmażamy w niej czosnek, potem czosnek wyjmujemy i dodajemy pokrojone warzywa. Gdy zmiękną doprawiamy solą, pieprzem, zdejmujemy z ognia, wrzucamy mascarpone i parmezan. Mieszamy, jeśli sos jest zbyt gęsty, dolewamy trochę wody z gotowania makarony. Makaron oczywiście gotujemy równocześnie z przygotowywaniem sosu. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię z warzywnym sosem, mieszamy i podajemy. Smacznego!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: