Smażony ser*

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Dobry zólty ser panierowac podwójnie - mąka, jajko, bułka tarta
Smazyć na oleju (niekoniczenie głebokim) .. dosłownie kilka chwil.
Jesc
icon_smile.gif


np z taztziki albi z salsą pomidorową na ostro..
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ZielonyKot

Member
Lut 25, 2005
422
0
0
w Czechach i na Słowacji podawany w zestawie z frytkami i sosem tatarskim
icon_smile.gif
bomba kaloryczna, ale o matko, jakie pyszne :mrgreen: i do tego zimne piwo! obowiązkowo! wiem, że nasi południowi sąsiedzi mają do tego smażenia jakieś specjalne sery, czy u nas tez można je dostać? :roll:
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Camembert to jedna bajka, a zwykły żółty druga - obie bajki pyszne i godne polecenia.
icon_mrgreen.gif


A już ten czeski z frytkami i sosem
mniam.gif
- to jest jakiś inny gatunek, też jestem ciekawa, jaki.

A serki bardzo polecam!
 

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Robimy tak serek od lat
icon_biggrin.gif
 

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
marghe @ 26 Jan 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=652722jasne , że można

idealny do smażenia bez panierki jest na przykład ser Haloumi
Haloumi miałam okazję jeść pierwszy raz niedawno u Alan i się w tym smaku zakochałam.. Ja uwielbiam jeszcze oscypki z grilla (pewnie patelnia grillowa by mogła być) - bez żadnej panierki, z borówkami lub żurawiną, mniam
icon_smile.gif